top of page

Over

Van Nierop Design is gespecialiseerd in unieke eigentijdse meubelen van verschillende materialen, waaronder staal en hout. 

 

Wessel van Nierop, geboren in Delft (1991). Van jongs af aan is Wessel al bezig met creëren en bouwen. Wat begon met hutten bouwen, is vandaag de dag gegroeid naar een drang om unieke meubelen te ontwerpen en te maken.

Nadat Wessel de middelbare school heeft afgemaakt, is hij begonnen aan een opleiding  Fine Art aan de HKU in Utrecht. Een jaar later besloot Wessel daarmee te stoppen en een opleiding te starten tot fietsenmaker. Na deze succesvol afgerond te hebben, heeft hij een jaar als fietsenmaker gewerkt in Nederland.

In 2012 verhuisde hij naar Gent, waar hij aan een opleiding houtbewerking en Tig lassen is begonnen. Met de kennis uit deze opleidingen is hij een atelier gestart in Gent. Eind 2016 is het atelier van Van Nierop Design verhuisd naar Amsterdam, waar eigentijdse meubelen worden ontworpen en gefabriceerd.

Alles wordt door Van Nierop Design zelf uitgevoerd, met de nodige kijk op duurzaamheid, details en esthetiek.

De meubelen worden gekenmerkt door een eigentijds design en een samenwerking van verschillende, vaak contrasterende materialen.

Voor meer informatie bent u altijd welkom in het atelier in Amsterdam-Noord (Op afspraak) of kunt u contact opnemen via wessel@vannieropdesign.com

  

Van Nierop Design
bottom of page